About Milton

This state-of-the-art library was designed as four distinct building forms inspired by the Milton area’s equestrian and agrarian vernacular. The larger reading and community room wings use sloped, gabled roofs, awnings, clerestory windows and porches. The generous use of glass allows for views out to the community green and historic oak while allowing views in from the street. The third building form is the low-height connector between the community and reading room wings that includes patron and building support. The fourth component is the entrance ‘silo’ and lobby which, with its higher roof line, helps orient patrons through a unique landmark as the building entrance. The interior layout was designed to maximize useable area and ease of use for patrons while providing constant visual connection to the outdoors.